ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

S'habilitarà el 13 de setembre per als alumnes que encara no han passat les proves de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

En el primer dia d'escola d'un nou curs marcat per la Covid-19, la titular d'Educació, Ester Villarubla, ha explicat al programa d'RNA Ara i Aquí que s'habilita el dia 13 per als nens que no van fer les proves prèvies a l'inici de curs i ha insistit que es faran més cribratges selectius durant l'any, cada quinze dies o mensualment. També ha garantit que els nens que no l'hagin passat tindran servei de menjador, contràriament al que defensaven les associacions de mares i pares de l'escola francesa d'Encamp i Escaldes.

El resultat del cribratge als escolars amb només 5 positius és una bona notícia perquè significa que no hi ha una transmissió comunitària important del virus. 1.400 dels 5.700 alumnes de primària no han passat les proves. En aquest sentit, Vilarrubla ha anunciat que el 13 de setembre s'habilita per fer proves, ja que molts no les han passat perquè no tenien disponibilitat quan van ser convocats i van demanar un canvi de data.

Durant el curs s'aniran fent més cribratges, cada quinze dies o mensualment, de manera selectiva. "La idea del ministeri de Salut és que això es pugui anar repetint. No a tota la població escolar com s'ha fet fins ara, però sí de manera aleatòria si en una escola o en una parròquia en concret es detecten més casos", ha dit la ministra. 

Cap nen es quedarà sense el servei de menjador

Les associacions de mares i pares de les escoles franceses d'Encamp i Escaldes-Engordany van decidir no donar servei de menjador als alumnes que no hagin passat el cribratge. Vilarrubla ha dit en l'entrevista a l'Ara i Aquí que "des del ministeri s'ha trucat a les dues associacions i s'estan buscant les solucions perquè puguin donar resposta a tots els alumnes s'hagin fet la prova o no". "Serà més complicat però s'ha de poder fer. És un tema d'espais i d'organització", ha remarcat.

Es podran dur a terme les activitats extraescolars

La titular de la cartera d'Educació ha demanat fer una crítica constructiva, comprensió i sumar esforços davant el repte que planteja la Covid-19.

Confia en la borsa d'interins pels diferents llocs de treball relacionats amb el sistema educatiu en cas de ser necessari substituir algun membre del personal.

També ha demanat precaució a les famílies i que el cercle de contactes socials no sigui molt ampli. Quant a les activitats extraescolars, assegura que la gran majoria es podran fer. Hi ha algun cas "més complicat" , diu, però "les entitats organitzadores en són conscients i, per tant, començaran potser amb una tipologia d'activitats que faciliti posar en marxa les mesures sanitàries".

Entrevista completa a la ministra Ester Vilarrubla a l'Ara  i Aquí:

Informa: Jordi Cama
 

Comparteix:

3.235.137.159