ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'habitatge es manté com la principal preocupació de la població

www.andorradifusio.ad

L'habitatge torna a ser la principal preocupació de la població i continua augmentant el percentatge de persones que ho esmenten. Així es desprèn de l'Observatori del primer semestre d'Andorra Recerca+Innovació. L'informe de l'enquesta, duta a terme la primera quinzena d'abril, també palesa un lleuger creixement de problemes relacionats amb la salut mental.

Pràcticament la meitat dels enquestats considera que el preu de l'habitatge és el principal aspecte que cal millorar. El percentatge de la població que ho considera ha augmentat des del 2017, tot i que es va registrar una davallada el 2020 després del confinament. Els salaris i les prestacions i pensions són aspectes que també amoïnen.

El coordinador de l'eix societat d'Andorra Recerca+Innovació, Joan Micó, ha exposat com  l'Observatori constata que l'habitatge és un aspecte que preocupa cada vegada més persones amb llocs de feina qualificats i ben remunerats.

També creix el percentatge de la població que destaca el nivell de vida car. De fet, més persones esmenten que es troben amb més dificultats per arribar a final de mes.

El sondeig d'opinió també plantejava preguntes relacionades amb la salut mental a través d'un examen psicològic. Dues de cada deu persones enquestades podrien patir un cas d'ansietat i depressió, el que suposa una lleugera tendència a l'alça en relació amb l'anterior enquesta, del 2021.

Tot plegat s'atribueix als efectes que s'arrosseguen de la pandèmia i la situació d'incertesa provocada pel context econòmic.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Andreij Cristancho-Arxiu RTVA

Comparteix: