Els habitatges de lloguer assequible de Borda Nova seran més eficients energèticament i tindran més de 50 metres quadrats

www.andorradifusio.ad

Els habitatges de lloguer assequible de la zona de la Borda Nova tindran una important eficiència energètica. Seran 44 i tindran entre 55 i 85 metres quadrats. La idea inicial era que estiguessin enllestits a finals del 2022 o principis del 2023.

L'executiu ha informat que els immobles de nova construcció que tinguin un consum d'energia gairebé nul hauran d'incorporar un percentatge de producció energètica pròpia. Ho ha fet arran d'una pregunta parlamentària del Partit Socialdemòcrata sobre els habitatges de lloguer assequible que s'han de construir a la zona de la Borda Nova d'Andorra la Vella.

El Govern ja ha tret a licitació el concurs per contractar l'arquitecte que el dugui a terme. Un dels requisits és que domini l'estàndard de construcció Passivhaus, que afavoreix l'eficiència energètica. Els honoraris de l'arquitecte que redacti i i dirigeixi el projecte suposaran, aproximadament, un 5% del cost total de l'obra.

L'edifici que es construirà a la capital tindrà una quarantena d'habitatges, 15 dels quals seran pisos amb uns 55 metres quadrats i la resta més espaiosos. També es preveuen 250 places d'aparcament, tot i que inicialment havien de ser 500, i un local d'oficines.

Aquesta infraestructura serà possible per un acord entre el comú d'Andorra la Vella i el Govern. La corporació presidida per Conxita Marsol va cedir gratuïtament a l'executiu una parcel·la de 3.000 metres quadrats

Quan es va signar es va anunciar que haurien d'estar acabats a final del 2022 o principis del 2023. La idea era prioritzar "les persones que més ho necessiten".

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

La policia engega una campanya per controlar la ITV, l'ús del cinturó i el telèfon mòbil a la carretera El Govern va tancar el primer semestre amb un endeutament de 1.380 milions d'euros