ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Higini Cierco es querella per "prevaricació continuada" contra Martí, Cinca, Saboya i altres empleats públics per l'afer BPA

www.andorradifusio.ad

Higini Cierco ha presentat una querella per "prevaricació continuada" contra Antoni Martí, els exministres Gilbert Saboya i Jordi Cinca, a més d'altres empleats públics. Considera que les decisions arbitràries que van prendre van afavorir el que titlla de nacionalització del banc. Creu que la intervenció va ser, probablement, un pla preconcebut vinculat amb l'operació Catalunya de la policia espanyola. No descarta ampliar la querella.

La querella criminal per "prevaricació continuada" es presenta contra Antoni Martí, els exministres Gilbert Saboya i Jordi Cinca, Maria Cosan com a directora de l'INAF, el president en funcions de l'AREB Albert Hinojosa i el director d'aquest organisme, Òscar Gelabert. També planteja que no es descarta ampliar la querella a més membres de l'administració anterior i l'actual. Higini Cierco demana que se'ls prengui declaració i sol·licita a diversos organismes estatals totes les comunicacions que van tenir entre ells o amb el FinCEN, la unitat contra el crim financer dels Estats Units, o l'organisme equivalent d'Espanya. A més, es reclama que s'aporti l'informe de PricewaterhouseCoopers que assegurava que BPA hauria tingut prop d'un miler de comptes o clients que haurien blanquejat.

El document considera provat que abans i després de la intervenció de BPA, els querellats van efectuar nombroses decisions arbitràries i omissions malintencionades que van tenir un efecte devastador en el banc. També assegura que hi va haver acords i resolucions adoptats de forma manifestament injusta per continuar perjudicant i acusant tant els  propietaris de l'entitat financera com molts dels treballadors i clients. A més, en el text legal s'afirma que les autoritats andorranes haurien participat en un pla preconcebut que va acabar en la intervenció de BPA. S'afegeix que tenia vinculació amb l'operació Catalunya de la policia espanyola i els diners que la família Pujol hi havia tingut.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

35.172.195.82