ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'horari de tancament, motiu de discòrdia entre els locals d'oci del Pas i l'administració

www.andorradifusio.ad

El Pas de la Casa celebra la segona Taula transversal de l'oci nocturn. Govern, comú, empresaris i hotelers del poble s'han trobat amb la finalitat de reduir els problemes de convivència durant la campanya d'hivern. La reunió té lloc una setmana abans de l'inici del període amb més ocupació, amb l'arribada d'uns 10.000 turistes.

Els responsables dels principals locals d'oci i majoristes de viatges del Pas de la Casa s'han reunit per segon any consecutiu amb el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, el ministre de Turisme, Francesc Camp, i la policia per debatre accions que redueixin els aldarulls a la nit.

La trobada ha servit per poder presentar les novetats que incorpora la nova llei de seguretat pública i també se'ls ha lliurat el manual de bones pràctiques impulsat pel comú. Pel que fa a l'ordre públic la nova llei regula els horaris d'obertura i tancament dels establiments d'oci noctun i s'imposen sancions econòmiques per l'incompliment.

El ministre de Turisme ha explicat que s'escurçaran els terminis de l'expedient sancionador i ha destacat que els turistes hauran de deixar un dipòsit fins que es facin les al·legacions.

L'hora de tancament és el punt que ha suscitat més debat, perquè des dels locals d'oci es considera que és una opció millor allargar l'horari per evitar una sortida massiva dels turistes al carrer. "A les 3 hores no s'aturaran, aniran als apartaments. Què és millor, que es quedin als locals on hi ha normatives, seguretat i insonorització o que vagin als apartaments?", es pregunta el majorista Hugo Sauterel.

Des del comú asseguren que aquest any es farà un estudi per prendre una decisió. "Veurem si el que ells ens proposen té sentit poder-ho aplicar", avança el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres.

La taula transversal s'ha celebrat una setmana abans d'un dels períodes més forts de l'any pel que fa a turisme, ja que entre el 28 de gener i el 4 de febrer s'espera l'arribada de 10.000 turistes.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

3.235.137.159