ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Hort Solidari, una ajuda més davant una demanda d'aliments que es triplica per la Covid-19

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria s'ha triplicat la demanda d'aliments de ciutadans amb dificultats econòmiques. Iniciatives com l'Hort Solidari seran clau per compensar aquesta necessitat.

La suspensió temporal del contracte de treball o la retallada d'ingressos ha alterat l'estabilitat econòmica de moltes famílies al llarg d'aquesta crisi.

En resposta a la creixent demanda d'aliments el comú de Sant Julià de Lòria ha engegat l'Hort Solidari, una iniciativa que ben aviat donarà fruit. De retruc també es vol potenciar l'abastament de la parròquia amb productes de proximitat.

Antoni Servat és un dels 45 horatalans que col·laboren en la iniciativa. Bona part de la seva producció aquest any anirà directa a Càritas. El cònsol major, Josep Majoral, explica que cada pagès ha indicat què podia conrear i, per tant, "està molt controlat". Afegeix que "tota ajuda és poca" i destaca que un altre dels objectius en la fase 2 del projecte és "ajudar el productor local a la venda del producte fresc de quilòmetre zero produït a la parròquia".

Un dels horts és d'Isabel Escuder, de Casa Josa. La majoria de vegetals tot just comencen a trencar terra però els enciams ja estan a punt.

Els aliments aniran d'aquí al rebost solidari de Càritas. D'ençà que ha començat la crisi la demanda s'ha disparat, afirma mossèn Pepe Chisvert. "Hem passat de 12-15 famílies a tenir-ne entre 40 i 45".

Aquesta és la crida tant per a les famílies necessitades d'aliments com per a tots aquells que vulguin col·laborar aportant-hi productes al rebost solidari de Sant Julià de Lòria.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Kevin Ribeiro 

 

Comparteix: