ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Els hotelers celebren que es busqui més control en les mesures anticovid després del caos turístic del cap de setmana

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler aplaudeix que es vulguin imposar més controls a les mesures per evitar que acabin pagant justos per pecadors. I és que aquest cap de setmana llarg, amb una afluència per sobre del 90%, s'ha deixat constància del desgavell que han generat les últimes restriccions.

La imatge del cap de setmana ha estat la de carrers plens, amb molts turistes de proximitat arran dels dies festius a Espanya que s'acaben aquest dilluns amb la festa del Pilar.

Carrers plens que n'han espantat més d'un, però que han estat un bàlsam per a la facturació de molts establiments.

No s'esperava l'allau de gent que hi ha hagut a l'artèria principal i la imatge de gent menjant al carrer perquè no ha tingut una altra opció. Per això, el president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, valora positivament l'anunci del cap de Govern aquest dilluns a Ràdio Nacional que no s'hi val que paguin justos per pecadors. Opina que "no serveix de res posar una mesura i després no controlar-la o no sancionar-la". "Hi ha molts establiments que han estat complint els aforaments, els controls i el fumar, i al final hem pagat tots".

Es tanca un cap de setmana amb una ocupació per sobre del 90% en què els hotelers han captat part de les queixes dels nostres turistes i que també ha creat disfuncions en el servei. La presidenta d'Autèntics Hotels, Cristina Canut, diu que "tot i respectar les mesures, no acabem massa d'entendre algunes coses". "Tens el client assegut i de 12 a 16h no és un problema i a partir de les 16h no podem servir ni un trist cafè. No entens que el virus pugui ser un tema d'horaris", afegeix.

Ramos afirma que "un esmorzar d'hotel surt més car que anar a una cafeteria i quan els clients veien que quan sortien al carrer, o l'agafaven per emportar o no hi havia alternativa, molts tornaven a l'hotel demanant poder esmorzar".

Els hotels esperen que les mesures i els controls estiguin plenament implantats de cara a l'hivern per no haver de fer més passos enrere.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Desirée Sala - Arxiu RTVA

Comparteix:

34.237.138.69