ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els hotels acusen les baixes per la Covid-19 en plena temporada alta

www.andorradifusio.ad

Al bell mig de les vacances de Nadal, bona part del sector hoteler es mostra preocupat per tenir personal suficient. A les dificultats habituals d’omplir les plantilles ara s’hi sumen amb força els contagis de la Covid-19 que estan creixent de forma generalitzada al país i als territoris de l’entorn. 

Són diversos els hotels que estan neguitosos a l’hora de comptar amb els treballadors necessaris per donar el màxim de servei en un moment molt important de la temporada. En aquest sentit, ens trobem al bell mig de les festes de Nadal i l’afluència de visitants que va a l’alça. 

Amb l’actual brot hi ha baixes i, de retruc, obstacles importants per trobar personal, un problema que ja és habitual i molt arrelat. 

El president de la Unió Hotelera, Jordi París, posa en relleu que "són moments de temporada alta on gairebé tots els establiments han fregat el 100% i has de tenir tots els efectius". Això és preocupant, afegeix, perquè, "d'una banda, potser no has trobat el 100% de personl que es necessitava i, de l'altra, estan les baixes".

La directora d’Autèntics Hotels,Meri Cassi, destaca que el problema sobretot s’agreuja en establiments propers a pistes on bona part de la plantilla és de temporada. La majoria dels hotels que formen part de l’entitat tenen dificultats per tenir tot el personal que voldrien, un escenari que ha empitjorat la darrera setmana.

Els hotelers es mostren optimistes i consideren que s’ha de surfejar la situació dia a dia. Concretament París opina que la mesura que estudia el Govern de reduir els confinaments podria ajudar a recuperar efectius d’una forma més àgil. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: