ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els hotels destaquen l'augment de l'ocupació a totes les parròquies aquest estiu

www.andorradifusio.ad

L'ocupació hotelera al mes de juliol se situarà al voltant del 65%, segons la primera estimació de la Unió Hotelera (UHA). El sector pateix des de fa uns anys un descens sensible de les pernoctacions, però per contra creix la facturació gràcies a l'augment de preus.

Segons Manel Ara, membre de la junta directiva de l'entitat, les previsions del mes de juliol apunten que el mes es tancarà amb una ocupació que se situarà al voltant del 65%, amb un creixement important a totes les parròquies. Per tant, seria similar a la registrada durant el mateix període del 2018.

Tot i que en els darrers mesos s'ha registrat una baixada sensible de pernoctacions, ha quedat compensat per l'augment de preus de venda de les habitacions.

L'expresident de la UHA ha defensat l'aportació del Cirque du Soleil pel que fa a l'afluència de turistes. També ha parlat sobre els problemes per contractar mà d'obra qualificada. Manel Ara reconeix que és difícil captar talent i personal amb formació, encara que els sous siguin una mica millor que en altres zones properes, entre altres motius, per l'alt cost dels habitatges.

Reconeix que per captar treballadors qualificats el sector ha de fer un esforç i augmentar els salaris. Recorda que el sector dona feina a unes 6.000 persones.

Respecte al projecte del casino, considera que serà positiu, tot i que segons la seva opinió s'ha endarrerit excessivament.

Entrevista completa a Manel Ara a l'Obert per vacances:

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

35.173.234.140