ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els hotels donen per perdut el pont de la Puríssima i són pessimistes per la campanya de Nadal

www.andorradifusio.ad

Els hotelers donen per perdut el pont de la Puríssima i tenen molts dubtes que es pugui salvar la temporada d'hivern. Tot i el missatge de prudència fins que es confirmi des de Catalunya l'allargament del confinament perimetral fins gener, veuen amb poques expectatives el futur immediat. Amb la Confederació Empresarial (CEA) demanen al Govern que s'activin mesures com ara eximir els empresaris de certs pagaments i la CASS.

Si es confirma el pla de desescalada a Catalunya, que preveu allargar fins gener el confinament perimetral, la temporada d'hivern a Andorra es dona per perduda.

Des de la Unió Hotelera (UHA) calculen que entre facturació directa i indirecta, es podria deixar d'ingressar uns 200 milions d'euros i per això reclama al Govern que s'accelerin els contactes amb Catalunya per tal que Andorra sigui considerada una zona segura i s'hi permeti el desplaçament.

En cas contrari, la temporada serà nefasta i de fet es dona per perdut el pont de la Puríssima.

El director de l'entitat, Jordi Pujol, remarca que "ens els últims vuit o nou mesos s'ha treballat ben poc". Tenien "esperances en la temporada d'hivern i sembla ser que no va pel bon camí, tenim la Puríssima perduda, veurem com acaba el Nadal i com ho tenen Catalunya i França". 

L'entitat demana al Govern que apliqui mesures per eximir els empresaris del pagament de certs serveis i de la CASS, com es va fer durant la primera onada.

El president de la CEA, Gerard Cadena, recorda que la decisió de Catalunya encara no és oficial, però comparteix el neguit, tot recordant que mesures com la suspensió temporal del contracte de treball o ajudes econòmiques al teixit empresarial han permès alleugerir el cop econòmic de la situació.

Es reconeix l'esforç que es fa des del Govern i espera que les converses amb Catalunya donin resultat.

Des de la UHA s'ha aturat el procés de contractació de treballadors temporers, a l'espera que la situació es defineixi.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.238.96.184