La immensa majoria de les empreses del país només tenen entre 1 i 5 treballadors

www.andorradifusio.ad

A Andorra hi ha 17.328 empreses o persones que treballen per compte propi que declaren a la CASS. La gran majoria tenen entre 1 i 5 llocs de treball, amb la qual cosa es constata que Andorra continua sent un país de microempreses.

Al país hi ha 15.730 societats que declaren a la CASS que tenen entre 1 i 5 llocs de treballs. Després n'hi ha 700 entre 6 i 10 empleats i només unes 70 societats amb més d'un centenar de treballadors. Es veu que més del 90% de les societats tenen pocs treballadors. 

Les raons són conegudes. La mida del mercat nacional és petita i això afavoreix les microempreses. Des de la CEA es va explicar fa uns anys que això canviaria aviat perquè el teixit empresarial s'aniria concentrant. La patronal va recordar que es tractava d'una situació similar a la de l'entorn però més exagerada.

Entre les microempreses destaquen les activitats immobiliàries i de lloguer. També hi ha prop de 3.000 cotitzants del comerç. Pel que fa a les societats que tenen 100 declarants o més també destaca el sector comercial, que és un dels puntals de l'economia.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

L'oficialització del català a les intitucions europees podria beneficiar Andorra Canillo rep menys visitants que el juliol passat però manté la facturació