ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Immigració amplia les dependències per fer front a l'augment dels tràmits

www.andorradifusio.ad

Aquest any, el servei d'immigració ha atès una mitjana de 168 persones diàries, xifra que en temporada d'hivern gairebé es duplica. Des de fa uns anys s'ha constatat un augment significatiu de tràmits, sobretot per demanar permisos de treball, fet que ha obligat a ampliar les dependències d'atenció al públic.

Entre les millores destaca l'augment del servei d'atenció al públic, que ara és de 8 taules i una d'informació. També s'ha separat l'espai destinat a atendre les persones que sol·liciten la residència passiva.

Les reformes, que han durat sis mesos amb un cost de 186.000 euros, han permès guanyar espai, amb una major comoditat, i millorar els sistemes de calefacció i refrigeració.

En els darrers anys ha augmentat el nombre de persones que fan tràmits en aquest servei. El ministre d'Interior, Xavier Espot, ho atribueix a la recuperació de la situació econòmica. A conseqüència de la millora, indica que"els contingents de quotes s'han anat ampliant i les empreses d'Andorra han anat contractant més assalariats de fora perquè no troben suficients treballadors en el mercat laboral intern, i això fa que l'afluència a Iimmigració cada cop sigui més important".

Segons el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, les obres s'emmarquen en el projecte per dotar els espais públics d'atenció al ciutadà d'un concepte més acollidor i funcional. Avança que "la planta baixa del Prat del Rull també s'ha de remodelar per als serveis d'empresa".

L'ampliació dels serveis d'immigració comportarà un augment del personal. Des del Ministeri d'Interior ja s'ha avançat que aviat es procedirà a contractar tres nous treballadors per fer front a l'augment de feina.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Sergi Linares

Comparteix: