ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les immobiliàries asseguren que el preu dels lloguers continuarà pujant

www.andorradifusio.ad

L'AGIA pronostica que el preu dels lloguers dels pisos continuarà pujant, sobretot al centre. També reitera que si els contractes d'arrendament fossin més curts, es podria solucionar millor el problema de l'accés a l'habitatge.

Els agents immobiliaris constaten que hi ha un dèficit de pisos de lloguers al centre del país, tot i que encara n´hi ha a la resta de parròquies. Per aquesta raó creuen que l´escalada de preus que hi ha hagut es mantindrà. També passarà el mateix amb els pisos que es venen. "Lamentablement penso que pot continuar pujant perquè hi ha molt poca obra nova destinada al lloguer o la venda. Per tant, amb una demanda creixent, tenim el producte que tenim i és lògic pensar que els lloguers continuaran pujant i també pujaran els preus a la venda poc a poc", avança el president de l'AGIA, Jordi Galobardas.

Reiteren que si es modifiqués la llei del sòl i els contractes d´arrendament fossin més flexibles la situació potser milloria. Galobardas creu que "els preus no s´acaben moderant perquè els lloguers siguin més llargs, perquè l´únic que s´aconsegueix és que al cap del període es pugin de cop. És potser a l'inrevés, que els lloguers siguin llargs és més inflacionista, que no pas que siguin curts. Si hi ha més flexibilitat funcionaria millor el mercat i seria més fàcil poder cobrir les necessitats de les diferents persones que hi ha al mercat".

Finalment, consideren que no és correcta la percepció que hi ha hagut un increment desmesurat del preu.

Informa: Pere Moline/Hèctor Romance
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Pere Moliné

Comparteix: