ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La importància d'interpretar les etiquetes dels productes i consells sobre postres saludables, a "La paella pel mànec"

www.andorradifusio.ad

Com interpretar les etiquetes dels productes alimentaris i els seus anuncis publicitaris i escollir quins són beneficiosos per a la nostra salut ha estat un dels exercicis de la quarta edició del taller "La paella pel mànec", organitzada per l'Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca). A més a més, també s'han exposat ingredients saludables i receptes de postres destinades a tothom.

Malgrat la imatge suculenta que mostren alguns productes alimentaris i els seus anuncis publicitaris, els ingredients de les etiquetes reflecteixen una realitat molt diferent i que s'oposa totalment a una alimentació saludable, sobretot perquè són processats i per la presència de grans quantitats de sucres i additius.

Aquesta reflexió ha estat el nucli del taller "La paella pel mànec" que ha organitzat l'associació contra el càncer Assandca, obert a tot el públic de forma gratuïta. La food designer i guia del taller, Lorena Palacios, explica el plantejament: "he relacionat una mica les tendències i els mites que hi ha amb certs productes que es relacionen amb el càncer o que diuen que són bons, quina és la realitat, quins productes i com ho fa la indústria del màrqueting per vendre més amb aquesta excusa, i com ho podem fer a casa per fer-ho bé i utilitzar-los de manera correcta".

Les recomanacions de com dur a terme una vida saludable estan destinades a tothom, tot i que s'ha remarcat que si es pateix la malaltia, sempre s'ha de comptar amb el consell del metge. Palacios explica que "no hi ha res que sigui específic per una persona que té càncer, ja ho he dit altres vegades". Afegeix que "tant de bo hi hagués alguna cosa que fos miraculosa, un producte que per a aquestes persones sigui bo, però no hi ha res més que una dieta saludable i fer exercici és molt important".

Els principals objectius del taller són dos. El president d'Assandca, Josep Saravia, destaca que "la primera és divulgar el fet que es perdi una mica la sensació que el càncer és una paraula tabú i, per l'altre costat, explicar a la gent que podem menjar millor de com ho estem fent".

A tall de mostra, s'han exposat alguns ingredients saludables i receptes de postres com ara galetes de xocolata, pa de pessic de plàtan, iogurt amb fruita o batuts diversos. Hi han participat una seixantena de persones que han pogut prendre nota dels consells i tastar aquestes elaboracions. Les anteriors edicions del taller es van centrar en pautes per elaborar plats de forma ràpida o alguns exemples de primers i segons plats beneficiosos per a la salut.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.236.97.49