ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els impressors lamenten les pressions per reduir el consum de paper

www.andorradifusio.ad

El gremi d'impressors no està satisfet amb les intencions de l'executiu d'obligar-los a limitar la publicitat en paper al màxim. El sector ha manifestat aquesta queixa en la taula rodona organitzada per la SAC que commemorava el 550 aniversari de la mort de Gutenberg.

Editors, llibreters, impressors i autors s'han reunit al voltant d'una taula per reflexionar sobre els temes que els preocupen, com ara el futur i el rol de les noves tecnologies.

Tot i això la majoria coincideix que ara que té una mica de recorregut, es pot afirmar que el llibre en paper no morirà a mans de l'electrònic.

Amb una mitjana de 140 títols l'any i ateses les dimensions del país, des de la Biblioteca Nacional, responsable del registre editorial, s'afirma que aquesta és una dada positiva.

Pel que fa al llibre electrònic, els presents van coincidir que havia perdut pistonada. Segons la cap de la Biblioteca Nacional, Júlia Fernández, "tothom deia que era molt sostenible però s'hi ha trobat amb entrebancs". Afegeix que a Andorra encara "guanya el paper per sobre de l'electrònic".

Els impressors i editors insisteixen que han de comercialitzar altres productes en paper per poder publicar llibres d'autorDia a dia, es queixen, descobreixen noves dificultats per poder mantenir una petita indústria, que ha vist desaparèixer molts dels productes que comercialitzava, sobretot pel que fa a documentació en paper que ara és exclusivament digital.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Ruben Calvo

Comparteix: