ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

S'inaugura la nova estació de tractament d'aigua de les Abelletes al Pas de la Casa

www.andorradifusio.ad

El comú d'Encamp ha inaugurat oficialment aquesta tarda la nova ETAP de les Abelletes del Pas de la Casa, que ja es troba en funcionament des de fa aproximadament quinze dies. L'objectiu principal és abastar d'aigua habitants i turistes els mesos de temporada alta.

El Pas de la Casa ja disposa d'una de les estacions de tractament d'aigua més avançades i versàtils del país. Un fet que facilita molt el treball dels tècnics, ja que l'estació està situada en una zona de difícil accés sobretot a l'hivern. "Millorem la qualitat de l'aigua i en segon lloc, sobretot la temporada d'hivern, quan més consum tenim i és més difícil accedir a l'ETAP, la podem controlar des d'un ordinador o des d'un mòbil. Els habitants del Pas de la Casa guanyaran en qualitat i en capacitat d'aigua, perquè hem ampliat 150 metres cúbics", destaca el cónsol major d'Encamp, Jordi Torres.

Aquesta infraestructura ha costat al voltant d'un milió d'euros i la durada de l'obra ha estat de 18 mesos, la seva capacitat de tractament és de 100 metres cúbics l'hora, mentre que el consum màxim actual és d'uns 70 metres cúbics l'hora. Des del comú asseguren que si el Pas de la Casa continua creixent, necessitaran noves fonts per poder captar aigua. "Ja hi ha previsió per l'any que ve o els pròxims anys de fer uns pous per anar a captar aigua dels recursos hídrics del subsòl. Està tot previst, en cas que vagi creixent el Pas de la Casa haurem de fer aquestes noves inversions", avança Torres.

Cal destacar també que la plataforma disposa d'un grup electrogen que li permetrà el funcionament en cas d'avaria en el subministrament, així es garantirà l'abastament d'aigua.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.80.144.129