ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Inaugurat el doble carril de baixada de la CG-3

www.andorradifusio.ad

L'eixamplament de la CG-3, entre Anyós i el túnel de les Dos Valires, és realitat des d'avui i permetrà agilitar el trànsit d'una de les zones més complicades. Però només serà un primer pas, ja que es treballa en un projecte per dotar de doble carril altres llocs de la parròquia, com ara les carreteres que connecten amb les pistes d'esquí.

L'ampliació del vial permetrà que la circulació entre les valls del nord i el centre del país sigui més fluida. Es calcula que uns 16.000 vehicles passen per aquesta zona cada dia. 

Les obres permeten guanyar uns quatre metres per cada costat de la via i disposar de dos carrils de baixada i un de pujada, a més d'una voravia i una zona de cadenatge en sentit ascendent.

Així s'aconseguirà donar més fluïdesa al trànsit, tot i que ara caldrà dissenyar un nou pla per agilitar el trànsit en altres punts de la parròquia, com les carreteres que porten a pistes.

En aquest sentit, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha destacat que consistiria en petits eixamplaments en algunes zones "on es podria fer un doble vial per agilitzar el trànsit". Amb tot, ha deixat clar que "encara no hi ha res tancat". 

Les obres d'ampliació han tingut un cost de 2 milions 200 mil euros. Des del Govern reconeixen que el problema del trànsit a les Valls del Nord és el més important de la xarxa viària, ja que els darrers anys hi ha crescut la població.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: