ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La incertesa davant la Covid-19 provoca una allau d'anul·lacions a les agències de viatges

www.andorradifusio.ad

La reactivació del sector de les agències de viatges que el juny va reobrir portes s'ha tallat en sec amb els rebrots. A hores d'ara la majoria de reserves que tenien s'han anul·lat o aplaçat. Una situació que els fa veure el futur amb incertesa i insistir novament a ampliar les suspensions temporals de contracte de treball més enllà del desembre. Ho fan també pensant sobretot en les receptives, moltes de les quals especialitzades en grups i que des del mes de març han rebut pocs o cap ingrés i que es troben en una situació molt crítica.

Les agències de viatges emissores que van reobrir el mes de juny amb l'esperança d'un estiu més tranquil i amb un volum de reserves de viatges que anaven en augment, han vist com el 90% s'anul·laven pels rebrots, sobretot el de Catalunya ja que la majoria de vols reservats sortien de Barcelona. Es tractava de viatges propers tant a l'estat francès com a l'espanyol i a alguna ciutat europea. Anul·lacions que arriben malgrat la seguretat que ofereixen, amb actualització de la situació sanitària i amb una assegurança específica per a la Covid, explica la vicepresidenta de l'associació d'agències, Maica Terrones.

Qui continua passant per una situació crítica són les que reben turistes, que des del mes de març i malgrat el desconfinament no han treballat gairebé gens. Representen el 17% dels turistes que venen al país i moltes treballen amb grups sigui de gent gran o de joves que aquest estiu no han vingut ni s'esperen. Una situació que s'agreuja davant la incertesa del que passarà a l'hivern. Per això el col·lectiu es reitera en la demanda d'un gest al Govern ampliant les mesures relacionades amb els anomenats ERTO. "No sé què passarà quan al mes del desembre això s'acabi i hàgim de reincorporar tot el personal a les agències sense tenir el mínim de vendes per cobrir costos", es pregunta Terrones.

La representant del sector ha afegit que les agències fan un gran esforç per oferir la màxima seguretat al viatger i ha destacat per exemple que destinacions de luxe com ara les Maldives s'ofereixen ara a meitat de preu amb condicions de seguretat sanitària molt importants, una situació que es troba també a destinacions com ara Islàndia.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: XTVL- Pere Besolí

Comparteix:

3.228.11.9