ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Inculcar l'hàbit de recollir la brossa de la muntanya, l'objectiu del grup de joves Mountain Trashers

www.andorradifusio.ad

Llençar brossa a la muntanya malmet el planeta. Mountain Trashers ho té clar i engresca a tothom a endur-se una bossa per recollir les deixalles que es generen o es troben al medi.

Conscienciar de no llençar brossa a la muntanya i aconseguir que tothom tingui l’hàbit de recollir-la és l’objectiu de Mountain Trashers. La Marta Muñoz, l’Alba Gomes i l’Arnau Calvet van formar el grup a principis de juny per aconseguir que tothom respecti el medi.

Muñoz remarca que "el planeta és responsabilitat de tothom, no ha de venir ningú que sigui escombriaire a recollir brossa". Demana a tothom "agafar el timó i actuar com hem d’actuar".

En fan difusió a través d’Instagram i s’organitzen per un grup de Whatsapp on ja hi ha 30 participants amb la mateixa inquietud. Gomes posa en relleu que durant la pandèmia els joves han estat dels més afectats i van pensar que aquesta iniciativa podria ser "una forma de reconnectar i conèixer gent nova", tenint en compte que ara és tan difícil relacionar-se per "les limitacions de la Covid". Creu que "aquesta és una forma genial de fer-ho". " I on millor que al nostre país, i gaudint de la natura i els espais que segur que molta gent no coneix", planteja.

També es coordinen amb el Departament de Medi Ambient i Higiene dels comuns, que sovint els proporcionen materials com bosses i guants per a la recollida, o bé s’encarreguen de deixar la brossa a la deixalleria.

El camí de les fonts i Tristaina seran algunes de les properes sortides que faran. Com la d’aquest dissabte al Coll d’Ordino i el Forat Fosc, on malgrat que hi ha contenidors de rebuig han topat amb múltiples burilles, taps de cervesa, ampolles i mocadors de paper.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Arnau Gaya

Comparteix: