ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'informe dels Agents Rurals determina que 16.000 m2 del parc solar són catalans, segons la cartografia espanyola

www.andorradifusio.ad

L'informe dels agents rurals catalans ha confirmat les discrepàncies entre Andorra i Espanya sobre la ubicació del parc solar del planell de la Tossa. Tot i que la cartografia andorrana, ja ho hem sentit, el situa íntegrament en territori nacional, la de l'estat veí diu una cosa ben diferent. 

Enllestit l'informe dels agents rurals de l'Alt Urgell sobre la ubicació del parc solar al planell de la Tossa. El text deixa clar que segons la cartografia andorrana la instal·lació és exclusivament dins territori nacional, però que segons l'espanyola i catalana, el parc solar és a cavall de la frontera.

En concret, amb una superfície de 16.000 m2 en territori català i una superfície de 5.130 m2 en territori andorrà. També que es tractaria d'un terreny forestal, inclòs al parc natural de l'Alt Pirineu, propietat de l'entitat menor descentralitzada d'Os de Civís.

Ara bé, segons l'andorrana, és domini esquiable de Pal, propietat del comú de la Massana.

L'informe també puntualitza que aquest afer té un precedent de les mateixes característiques que data de l'any 2008: les basses d'aigua per a la fabricació de neu artificial que estan a pocs metres del parc solar que s'està investigant. El 2010, el jutjat de primera instància i instrucció n. 1 de la Seu d’Urgell va decretar-ne el sobreseïment provisional i l'arxiu de les actuacions.

El director general dels agents rurals, Marc Costa, insisteix que la tasca del cos no és decidir de qui és el territori sinó comprovar si s'ha fet una construcció il·legal en una zona natural protegida. Així, ha reclamat que no es polititzi la seva tasca. 

Informa: Judith Sáez 
Imatges cedides: Agents Rurals de Catalunya

Comparteix: