ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un informe jurídic encarregat pel comú d'Escaldes apunta a la necessitat de revisar l'ordinació de la vall del Madriu

www.andorradifusio.ad

Un informe jurídic encarregat per Escaldes-Engordany apunta que cal revisar l'ordinació de la vall del Madriu-Perafita-Claror. Diu, per exemple, que atorga més funcions de les que li pertoquen a la comissió gestora. Amb tot, el comú signaria l'ordinació un cop modificats aquests aspectes.

El redactat de l'ordinació reguladora de la vall del Madriu, que n'ha de marcar les actuacions i la protecció, dona més potestats a la comissió de gestió de les que li pertocarien.

La comissió és un òrgan executor de les decisions preses de comú acord entre les corporacions. La nova ordinació li donaria un rol per sobre fins i tot dels comuns.

Així ho diu l'informe jurídic encarregat pel comú d'Escaldes, que es nega a aprovar-la si no es modifiquen aquests aspectes. Rosa Gili indica que la voluntat d'Escaldes és la de protegir la vall i que enviarà l'informe a la resta de comuns amb terrenys a la vall perquè l'estudiïn. 

Diu que està oberta a modificar aquest redactat un cop Encamp, Andorra la Vella i Sant Julià hagin pogut mirar el document. El 80% del territori escaldenc és dins de la vall, però Gili creu que, tot i que l'ordinació afectaria en major mesura la parròquia d'Escaldes, també afecta la resta de parròquies, que perdrien potestat sobre part dels seus terrenys. 

Informa: Anna PIfarré

Comparteix: