ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els informes per la radioteràpia posen sobre la taula l'elevat cost per a l'estat que tindria la unitat

www.andorradifusio.ad

Consultores contractades per Salut indiquen que l'impacte econòmic d'una unitat de radioteràpia seria d'uns 6 milions d'euros. Una d'elles recomana fer la inversió mitjançant un sistema de lísing. Ho publica el butlletí del Consell a demanda del grup socialdemòcrata.

Els experts consultats per l'executiu sobre la unitat de radioteràpia destaquen aspectes com el cost i la ràtio de població, molt inferior al nombre de pacients òptim per a la maquinària que s'ha d'adquirir. Una maquinària que representaria un impacte econòmic important. Per fer-la viable, els experts recomanen que la compra es faci amb un acord de lísing o rènting per diferir en diferents exercicis el cost de la inversió, o comptar amb inversió privada.

El ministre de Salut diu que no s'ha descartat l'opció de la unitat a Andorra, però recorda que cal reflexionar sobre l'evolució de la radioteràpia que ja ha aconseguit la concentració de sessions. Opció que ja es pot fer a Barcelona.

Per això Joan Martínez indica que de no fer-se la unitat s'optaria per millorar el servei d'acompanyament en els desplaçaments, accedir a tractaments més avançats i millorar l'accés a models en xarxa per al tractament oncològic. De moment, el Govern ha invertit 46.000 euros en els estudis i en el concurs d'idees per seleccionar un projecte constructiu.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

18.215.185.97