ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

94 contagis nous de coronavirus detectats el cap de setmana

www.andorradifusio.ad

Un centenar de nous positius per la Covid-19 des de divendres situen la segona onada en 583 contagis. El ministre de Salut diu que tot i ser una xifra important la majoria són casos lleus detectats arran dels cribratges i del rastreig. Per al ministre no hi ha actualment transmissió comunitària ja que la prevalença del virus és molt baixa i que els nous contagis entren dins la nova normalitat i el retorn de les vacances. Ha recordat que els aïllaments per ser contacte s'han reduït a 10 dies.

El nombre total de positius de la segona onada s'atansa als 600 amb la detecció de 94 casos nous des de divendres. És la darrera actualització que ha fet el ministre de Salut que ha dit que actualment estan registrats 440 actius, una dada que podria ser molt menor ja que moltes de les altes les donen els metges de capçalera i no estan comptabilitzades.

A l'hospital hi ha 4 persones ingressades, totes a planta amb evolució favorable. Joan Martínez Benazet ha explicat que els casos nous s'han detectat arran dels cribratges, del rastreig i un percentatge també són casos nous que podrien correspondre a la tornada de vacances. Ha dit que la situació actual era previsible, que no hi ha transmissió comunitària i que cal mantenir les mesures de seguretat.

Períodes d'aïllament de 10 dies

Ha recordat, a més, que s'han escurçat el períodes d'aïllament, que han passat a ser de 10 dies per als contactes d'un positiu, des del moment del contacte. En el cas dels positius, també s'escurcen els terminis a 10 dies si no hi ha complicacions clíniques.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Kevin Ribeiro

 

Comparteix:

52.3.228.47