ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Instagram, la xarxa social més utilitzada

www.andorradifusio.ad

Andorra Telecom es mostra sorpresa per l'alt consum per part dels particulars d'internet l'any passat, un 73% molt per sobre del 27% de les empreses o institucions. Instagram seria la xarxa social amb més entrades i visionat de vídeos per part del consumidor en un any 2018 en el qual el consum mitjà de banda ampla ha estat de 9,35 Gigabits per segon.

El consum de banda ampla s'ha doblat en deu anys i va experimentar pics de fins a gairebé 31 Gbps el 25 de maig del 2018.

Altres consums elevats es van registrar per l'alta afluència de turistes el 8, 9 i 16 de desembre amb 18 Gbps cada jornada. Comparant el consum d'internet del 2017 amb 5,1GB amb el 2018 amb una xifra de 7,7 GB es confirma la tendència internacional que s'han doblat les dades d'un any a l'altre.

Més connexions de nit i des de la capital

Segons l'estudi d'Andorra Telecom, el perfil de l'usuari consumidor de banda ampla seria una persona que es connecta entre les 21h i les 24h des de casa seva i viu a la capital.

Per parròquies el consum seria a Andorra la Vella d'un 28%, Escaldes-Engordany 17%, Encamp 15% i un 13% a la Massana. La resta de parròquies tenen uns percentatges molt inferiors.

L'streaming i penjar i mirar vídeos sobretot d'Instagram són les accions més freqüents del 2018. La descàrrega amb plataformes tipus Emule de fa uns anys està desfasada i ara el que es practica és el consum immediat.

Malgrat aquesta tendència a l'alça i els pics de consum en què alguns dies s'han sobrepassat els 30Gbps de banda ampla Andorra Telecom disposa de sortides i entrades de banda ampla cap a Catalunya, França i una directa amb la resta d'Espanya que li permeten gestionar un tràfic superior a 70 Gbps.

Informa: Sílvia Mestre

Comparteix:

3.95.131.208