L'Institut de Música esdevé Escola Oficial de Música del país

www.andorradifusio.ad

L'Institut de Música d'Andorra la Vella ja és Escola Oficial de Música del país. Era una vella reivindicació que aquest dilluns s'ha fet realitat. Es preveu que aquest curs expedeixi una quinzena de títols. Tanmateix, falta que des del Ministeri d'Educació es facin els convenis amb centres o institucions perquè es reconeguin o siguin homologables.

A partir d'aquest curs, l'Institut de Música d'Andorra la Vella ja pot presumir d'expedir títols oficials. Aquest dimecres es publicarà al BOPA el pla d'estudis aprovat pel Ministeri de Ladislau Baró que preveu tres cicles (bàsic, elemental i mitjà) amb títols per als dos últims. A partir d'ara s'obre la via per buscar l'homologació o el reconeixement dels títols a centres fora del país, un treball que el Ministeri de Relacions Institucionals Educació i Universitats preveu començar cap a la primavera vinent i que ha de facilitar-ne l'accés.

El titular de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, afirma que ara podran fer "una prospecció més definida de les preferències dels estudiants i d'aquí en sortiran les prioritats. Si aquest reconeixement o homologació ha estat feta, la prova d'accés pot tenir unes característiques més senzilles".

Per al curs 2023-2024 han demanat treure's el títol una quinzena d'alumnes de grau elemental i cinc del mitjà. Aquesta reivindicació arriba disset anys després que s'hi comencés a pensar, tot i que els últims quatre ha estat de feina més intensa entre el Ministeri, el Comú i la direcció del centre. Ara, el proper pas serà oferir estudis superiors, tal com aborda el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri. "Sí que voldríem anar cap allí. Som una població de 80.000 habitants, jo crec que ens mereixem tenir un conservatori, però pas a pas".

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

Un de cada cinc abusos infantils es cometen en família Més gent que mai