ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Intent massiu de frau telefònic a 3.000 usuaris

www.andorradifusio.ad

Avui hi ha hagut un intent massiu de frau telefònic. Uns 3.000 usuaris han rebut un SMS amb un missatge en català que convida a respondre, i això no s'ha de fer de cap manera. El missatge més estès avui prové de Lituània, que té un codi internacional molt similar al d'Andorra. Això fa que més de 200 clients hagin tornat la trucada.

L'emissor interpel·la en català el receptor escrivint-li que té una cosa molt important a dir-li i que li torni la trucada. A més, el prefix de Lituània és molt semblant al d'Andorra, 370 en comptes del codi nacional 376. A causa d'això, uns 200 usuaris d'Andorra Telecom han tornat la trucada a un telèfon de Lituània situat en una zona 3, i que té un cost de 69 cèntims per minut.

També s'han rebut SMS massius provinents de Moldàvia, Somàlia i Costa d'Ivori. S'han intentat enviar un total de 4.500 missatges fraudulents i Andorra Telecom n'ha aconseguit aturar 1.500.

L'empresa de telefonia recomana no tornar mai la trucada ni contestar SMS de números estranys o sospitosos.

També hi ha altres modalitats d'estafa electrònica que tenen com a esquer l'obtenció d'un premi. Per obtenir-lo, cal clicar un enllaç d'internet o trucar a un telèfon que té un cost elevat.

Informa: Xavi Palma

Comparteix: