ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Investiguen el cas de dos menors de la Gavernera ingressats per ingesta de pastilles

www.andorradifusio.ad

El ministre Xavier Espot veu com un fet puntual el cas de dos menors del Centre d'Acollida d´Infants de la Gavernera (CAI) ingressats dilluns a l´hospital per ingesta de pastilles. L'executiu ha obert una investigació per esbrinar responsabilitats i saber quan es van aconseguir les pastilles.

"Estem parlant d'un fet puntual que hem de deslligar completament d'un eventual mal funcionament del centre d'acolliment, que no existeix", ha dit Espot.

D´aquesta manera, el ministre feia front al cas d'aquest dilluns, quan dos menors, un noi i una noia del Centre d´Acollida d´Infants, van ser ingressats a l´hospital Nostra Senyora de Meritxell per ingesta de pastilles. Assegura que els fets "van tenir lloc en uns dies en què efectivament hi va haver un retorn de la noia al CAI, però prèviament s'havia desenvolupat un règim de visites al domicili familiar". Per aquest motiu, afegeix, "hem de temporitzar molt bé els fets i extreure les conclusions oportunes".

No és la primera vegada que la noia presentava una conducta similar. Espot ha confirmat que s´estudiarà el cas amb deteniment i ja s´ha demanat un informe a la directora del CAI. A més, un cop es dirimeixin responsabilitats tampoc es descarten d´altres accions, com la modificació del règim de visites de la noia.

A més, el titular d´Afers Socials ha reafirmat l´existència de mitjans suficients al CAI. Remarca que "en cap moment es pot parlar de sobredimensionament, sinó que hem anat responent a l'increment dels nens als quals se'ls aplica l'ingrés en un centre d'acolliment".

Espot atribueix a la política de prevenció l´increment d´infants que acull el centre. Segons el ministre, un cop es detecta una situació en l´àmbit familiar es fa una proposta al batlle de menors per retirar la guarda i custòdia del menor.

Informa: Joel Romero

Comparteix:

100.26.176.182