ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ja no és necessària la recepta per adquirir la píndola de l'endemà

www.andorradifusio.ad

El Govern ha reconegut que la demanda de l´associació feminista els ha fet repensar l´accés lliure als anticonceptius d´urgència i Salut ha decidit aquest mateix dimecres que la píndola de l´endemà es pugui dispensar a partir d´ara sense recepta.

"És una decisió vinculada a la inquietud posada de relleu aquests darrers dies per diverses associacions que demanaven que es modifiqués la circular de l'any 2000 que efectivament fixava la necessitat de tenir una recepta mèdica per accedir a la píndola de l'endemà", assegurava Jordi Cinca en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres per argumentar la decisió d'acceptar la venda de la píndola de l'endemà sense recepta.

El ministeri de Salut ha informat que ja s´ha enviat una circular a les farmàcies i a d´altres professionals sanitaris. En el comunicat del ministeri de Salut es recorda el paper important d´informació que juga el farmacèutic en dispensació de la píndola i que ha d´avisar que aquesta no s´ha d´utilitzar com a mètode anticonceptiu habitual. També recorda que aquesta píndola només està finançada per la CASS en cas que hi hagi recepta.

Pel que fa a l´informe de Contraception Atlas, el Govern, tot i no conèixer els detalls de la classificació, ha assegurat que no li consta que cap organisme oficial els hagi demanat dades per poder fer estadístiques. Considera que no hi ha "massa diferències" entre Espanya i Andorra pel que fa a l'accés a medicaments d'anticoncepció.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Kevin Ribeiro / Cristina Jubete

Comparteix:

34.226.244.70