ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Joan Besolí i Sandro Rosell, absolts

www.andorradifusio.ad

L'ex-conseller de Finances de Sant Julià, Joan Besolí, ha estat absolt per l'audiència espanyola dels delictes de blanqueig de comissions procedents de partits de futbol de la selecció brasilera. El tribunal també ha absolt els altres cinc acusats, entre ells l'ex-president del FC Barcelona, Sandro Rosell, perquè creu que no s'han pogut acreditar prou les acusacions. Besolí i Rosell han estat prop de 2 anys en presó preventiva. Al febrer van sortir de la presó en llibertat provisional.

Joan Besolí i Sandro Rosell seguiran lliures ja que han estat absolts per l'audiència espanyola, amb els altres quatre acusats, dels delictes de blanquejar comissions pels drets d'audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol.

El tribunal assegura que després de valorar les proves practicades en el judici no s'ha pogut acreditar les acusacions i, per tant, davant els dubtes ha de primar el principi de fallar a favor de l'acusat.

En acabar la vist oral al març, el fiscal ja va modificar les seves conclusions provisionals i va rebaixar a la meitat les peticions de pena. Així, va sol·licitar una condemna per a Joan Besolí de cinc anys de presó, per a l'expresident del Barça Sandro Rosell de sis anys i per a la resta dels acusats entre 1 any i mig i 1 any i 11 mesos.

Fa poc, l'advocada d'Andorra de Besolí, Anna Solé, va reiterar que demanaven l'absolució de tots els processats perquè les transaccions econòmiques que van dur a terme no eren blanqueig sinó plenament legals.

També va criticar la inhumanitat que ha suposat mantenir Besolí i Rosell 21 mesos en presó preventiva a Espanya. A més, va afegir que la resolució judicial afectaria molt el desenvolupament de la causa que s'instrueix a Andorra pel mateix motiu.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

18.207.254.88