ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Joan Ganyet veu en l'acord amb la UE una oportunitat per al reconeixement del Pirineu

www.andorradifusio.ad

El futur acord d'associació d'Andorra amb la Unió Europea ha de ser també una oportunitat per a les comarques veïnes. Així ho considera l'exalcalde de la Seu d'Urgell Joan Ganyet.

Ja fa anys que Ganyet va abandonar la primera línia política, que el va portar a l'alcaldia de la Seu vint anys i com a parlamentari català durant quatre legislatures.

Sempre s'ha mostrat molt reivindicatiu en el reconeixement del Pirineu com una zona específica. En aquest sentit considera que les negociacions d'Andorra amb la UE per l'acord d'associació són una oportunitat immillorable per aconseguir-ho i celebra que des d'Andorra es comparteixi aquest plantejament.

Creu que germinaria una simbiosi que beneficiaria tota la zona "si no és un acord estricte amb els països de la UE sinó que tingui en compte els ciutadans europeus al voltant d'Andorra".

Ganyet creu que el sentiment pirinenc, que supera barreres polítiques i administratives, cada vegada està més estès. I a tall d'exemple destaca la iniciativa transfronterera pel reconeixement del romànic pirinenc.

En aquesta línia de potenciar les relacions amb les comarques pirinenques des d'Andorra, durant la campanya Demòcrates es mostrava partidari d'establir mesures per enfortir les relacions empresarials i laborals amb l'Alt Urgell i l'Arieja. Un dels camps que podria ser interessant és recórrer a aquests mercats per oferir una sortida laboral a Andorra.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

18.207.254.88