ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Miquel assegura que l'informe intern de BPA del 2013 era "mediocre"

www.andorradifusio.ad

L'exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, ha qualificat de "mediocre i defectuós" un informe intern del 2013, molt crític amb la gestió de riscos. De moment, Miquel només ha respost a una pregunta durant el seu llarg testimoni en el judici de la causa primera de BPA.

L'exconseller delegat de BPA ha estat taxatiu amb l'informe del 2013, elaborat pel bufet català Molins-Silva sobre els riscos jurídics de l'entitat. L'ha titllat de "mediocre" i amb moltes mancances. L'estudi detectava deficiències en els òrgans de control del blanqueig.

L'exdirectiu ha replicat que els errors van ser per un mal treball de camp que va fer un empleat seu i que era un esborrany. També ha dit que va ser aquell any quan van decidir que els residents a la Unió Europea que tinguessin una situació fiscal irregular al seu país no podrien ser nous clients. Una decisió difícil, ha recalcat, tenint en compte que el 90% dels titulars dels comptes del banc eren espanyols. 

Aquest dijous s'acaben les sessions del judici i no es reprenen fins al 13 de setembre. Podria durar fins desembre, com a mínim.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares 

Comparteix: