ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Joaquim Brustenga guanya el Fiter i Rossell a la Nit Literària 2019

www.andorradifusio.ad

La 42a edició de la Nit Literària que organitza el Cercle de les Arts i les Lletres ha celebrat el sopar de gala a Erts. En una vetllada en què s’han donat set premis, han quedat deserts el de Divulgació Científica per manca d’obres, el Manuel Cerqueda Escaler de novel·la curta i el Sant Carles Borromeu de contes i narracions.

El Fiter i Rossell, per a un conegut de la Nit Literària

El barceloní Joaquim Brustenga s’emporta el Fiter i Rossell de Novel·la de la Nit Literària. Ell és l’autor de L’ombra del capità. És el segon any consecutiu que Brustenga surt guardonat del certamen. L’any passat va endur-se el Premi Manuel Cerqueda Escaler de novel·la curta per Deu minuts. (10.000 euros, dotat pel Ministeri de Cultura)

Només accèssit al Principat d’Andorra d’Investigació Històrica

El Fiter i Rossell és el premi més ben dotat junt al d’Investigació Històrica, que s’ha declarat desert. Tanmateix, el jurat ha decidit donar un accèssit a l’andorrà Robert Basart i a l’alturgellenca Laura Casanovas per un treball sobre Antoni Morell (La meva obra és Andorra; Antoni Morell, l’humanista andorrà).

El resident Àlex Puig s’estrena amb la ciència-ficció

Àlex Puig, que havia estat jurat, ha debutat en el cartell de premiats amb el Premi Juli Verne de Ciència-ficció amb el manuscrit de Bunraku, nom comú amb què es coneix el teatre de titelles japonès i pel qual ha rebut 2.000 euros.

I del Carlemany a la Nit Literària

Francesc Puigpelat, que s’enduia l’últim Carlemany amb la història d’una nedadora que entrenava emigrants per creuar el mar, ara s’endinsa en el teatre amb Amanit Fal·loide, que li ha valgut els 3.500 euros del premi 50è aniversari Crèdit Andorrà.

Puigpelat té el Carlemany del 2005 (Els llops) i altres guardons de la Nit Literària, com el Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta per Història d’una dona en un 600.

Grandalla de Poesia

El cordovès Aureli Trujillo és un habitual dels premis de poesia. Llicenciat en psicologia i jubilat de la banca fa nou anys que s’ha fet amb el guardó de la categoria Grandalla de poesia amb L’ombra de les paraules.

'L’Estranger', l’assaig literari

Raimon Quintana podrà publicar l’obra L’Estranger, un assaig literari que es podrà trobar a l’editorial Pagès. A més, ha obtingut un premi monetari de 2.000 euros.

El Laurèdia de Periodisme ha recaigut en Ricard Poy per un article sobre la Identitat andorrana i en Teresa Ventura per un conjunt d’articles publicats en televisió i ràdio.

Entre els premis literaris també es va retre homenatge a l'exalcalde de la Seu d'Urgell, Joan Ganyet, i a qui havia estat ambaixador d'Espanya a Andorra, Eugeni Bregolat.

Informa: Rosa Alberch
 

Comparteix: