ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Joaquim 'Purito' Rodríguez: "Per als ciclistes la distància de metre i mig és el més important"

www.andorradifusio.ad

El ciclisme és un dels esports més practicats a Andorra, i el ciclista, un dels elements més fràgils en la seguretat viària.

Aquest diumenge, Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit, hem volgut analitzar la situació amb Joaquim Rodríguez.

Pel Purito, a Andorra s'ha millorat, però no es pot abaixar la guàrdia. Creu que els conductors "ja controlen molt més poder conduir amb ciclistes a la vora". "A Andorra estem bastant bé, però és veritat que un cop surts del país les velocitats són més altes i el perill és més greu. Hem d'estar atents que el cotxe no falli perquè el mínim error et pot costar la vida".

Cal evitar la crispació. Ciclistes i vehicles han de respectar les mesures de seguretat, com el metre i mig per avançar i la preferència a les rotondes. "Per nosaltres la distància de metre i mig a la carretera és el més important, el cotxe que ve darrere nostre pot trepitjar la línia contínua i és molt important que ho sàpiguen els conductors", explica. També incideix en la importància que els conductors sàpiguen que els ciclistes poden circular en paral·lel. "No és per hobby ni per xerrar, sinó perquè clarament veure dos ciclistes en paral·lel obliga a frenar i per als ciclistes significa seguretat".

Les peculiaritats d'Andorra fan que els accidents mortals de ciclistes hagin tingut més relació amb el descens d'algun dels ports que amb topades amb algun vehicle.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Pere Besolí

Comparteix: