ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Jonca ofereix un Concert de Meritxell sinestèsic

www.andorradifusio.ad

Un any més la Jonca ha preparat un concert de Meritxell especial. Enguany la pintura i la música s’han unit en una experiència en què s’ha convidat el públic a escoltar els colors d’un repertori que han anat de Teleman, a Hindemith, Txaikovski o Piazzola.

Un any més l’Auditori Nacional s’ha omplert per veure un dels concert més creatius de l’any i en aquesta ocasió de gran component plàstic.

La Jonca ha convidat quatre directors i un grup d’artistes per pintar un repertori de colors inspiradors que porten a imatges evocadores com el daurat espiritual que ha tenyit la suite de Telemann amb què començava el concert.

O el violeta melancolia i misteriós d’un adagi i fuga de Mozart.

Peça a peça s’ha desenvolupat un concert que ha passat pel blau de l’oceà per a Hindemith, el verd de la natura per a Txaikovski i el vermell de la passió per a Piazzola. I el recull de tots els colors ha estat un 'bis', Bohemian Rapsody de Queen.

Per a l’ocasió la Jonca s’ha posat sota les ordres de quatre músics de l’ONCA, els violinistes Francesc Planella i Sergi Claret, el viola Josep Bracero i el violoncel·lista Jordi Claret.

Aquest és, juntament amb el de Santa Cecília, un dels concerts més joves de l’any i que marca l’inici d’un nou curs musical per a molts d’ells i que podran tornar a veure al vespre després del recull setmanal.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Albert Aymamí

Comparteix:

34.204.200.74