ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Jonca prepara un concert de Meritxell per escoltar els colors

www.andorradifusio.ad

La Jonca ha començat els assajos pel Concert de Meritxell que es fa la setmana vinent a l'Auditori Nacional. Per a l'ocasió la formació es posa per primera vegada sota la direcció col·lectiva de quatre músics de l'ONCA i es converteix en l'art d'assaborir paraules i escoltar colors.

La sinestèsia es defineix com la capacitat de barrejar els sentits i les seves funcions, una proposta que encara s'està embastant i que de moment ens deixa assaborir les notes dels primers assajos.

Sobre l'escenari els joves músics de la Jonca i els quatre directors de l'ONCA un a un prenen la batuta per dirigir una peça. Són Sergi Claret i Francesc Planella (violins), Josep Bracero (viola) i Jordi Claret (violoncel)

Planella ho fa amb 'Fuga y misterio' d'Astor Piazzola. I després Sergi Claret al capdavant de la suite 'Les nacions' de George Telemann.

Els músics, com Paula González de Alaiza o Jardiel Rodellas destaquen l'oportunitat de treballar amb diferents directors, una proposta que els permet aprendre més des de perspectives diverses.

Per a l'elenc de la direcció també és una experiència tornar als orígens i compartir amb noves generacions els coneixements obtinguts. Un dels directors, Jordi Claret, recorda com ells van viure "uns anys molt macos" a la Jonca i compartir aquests moments amb ells "és molt emotiu".

El programa es divideix en cinc parts i cada obra musical s’associarà amb un color determinat a partir del qual joves artistes plàstic del Talentejant interpretaran en directe la seva experiència sensorial. El concert també comptarà amb la veu de la jove Mel Palos sota la direcció de Juanma Casero, que aquest dijous han estat als estudis de RNA.

Així, un any més, la Jonca espera sorprendre el públic de l'Auditori Nacional el dia 15 a les 12h. El concert es podrà seguir en directe per RNA, ATV i andorradifusio.ad

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Xus Medrano

Comparteix:

3.235.30.155