Jordi Cinca acusa els Cierco de posar en perill l'estabilitat del país per denfensar els seus interessos personals

www.andorradifusio.ad

Durant el tradicional esmorzar que el cap de Govern manté amb la premsa per fer balanç de l'any, han estat objecte de crítiques implícites SDP i els accionistes majoritaris de BPA, els germans Cierco. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha afirmat que alguns, per defensar els seus interessos, ataquen el país i posen en joc la seva estabilitat. Cinca també s'ha referit a la possibilitat d'enfortir l'INAF i la viabilitat d'integrar-lo al Banc Central Europeu.

La crisi de BPA ha demostrat la solidesa del sistema financer. Així ho ha assegurat el ministre de Finances, Jordi Cinca, que ha carregat contra aquells que segons ell des de fora injurien el país i en posen en dubte la liquiditat. També ha criticat, de forma implícita, SDP i, sobretot, els germans Cierco, màxims accionistes de BPA. Aquests darrers han presentat una demanada milionària contra el Govern per la intervenció del banc.

Segons Cinca, "entristeix veure com minories i sectors molt concrets del país (en al·lusió als germans Cierco) entenen que per defensar els seus interessos personals es pot atacar  l'interès general del país.  Perquè no en tinguem cap dubte. si caigués el sistema bancari andorrà el que cauria és el país."

Cinca també ha recalcat que Andorra ja disposa de supervisors financer reconeguts, potents i competents: l´INAF i la UIFand. Des del Govern s´ha assenyalat que, malgrat que cal dotar-los de més recursos humans, la qüestió és sobretot estudiar com es millora la coordinació amb els homòlegs internacionals.

No es descarta que en el futur l'INAF pugui tenir l´empara del Banc Central Europeu. De fet, aquesta possibilitat podria plantejar-se en el marc de l'acord d´associació amb la UE, per bé que aquesta qüestió no estigui, d´entrada, dins la negociació.

Informa: Jordi Cama/Andrés González-Nandín   Imatge: Sergi Pla

Comparteix: