ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Jordi Gallardo: "Per mi la lleialtat és essencial, per altres persones no tant"

www.andorradifusio.ad

La tensió a Liberals ve de lluny i és que en el procés de les primàries, la candidatura de Judith Pallarés va ser interpretada per Jordi Gallardo com una traïció i així ho ha manifestat. 

Ho ha afirmat al Cafè de 'Els matins de la Nacional', on ha explicat que a l'hora de fer el pas endavant per ser o no candidat va tenir dubtes "i això va dilatar la decisió". Un cop la va prendre, ha dit, no esperava que es presentés algú del seu nucli. "Se'm va dir una cosa i després se'n va fer una altra".

Ha assegurat que en cas d'haver sabut que Pallarés volia presentar-se, potser hauria decidit no presentar-se. "Hi parlo fins a tres vegades i se'm diu que no, que se'm donarà suport". I és que segons ha assegurat, internament va comentar amb el seu cercle més proper que no veia unes primàries "entre persones del mateix corrent polític". 

Amb tot, "la política té aquestes sortides de guió", ha afegit remarcant que "la lleialtat està sobrevalorada". "Per alguns és un eix vertebrador en la seva vida, per mi és essencial, però per altres no tant". Segons Gallardo, Pallarés no era partidària d'entrar al Govern de coalició i ell va ser qui li va donar l'oportunitat.

Sobre si va anar a buscar ell a Josep Maria Cabanes o no, ha indicat que ho va fer "l'any 2019 per a la llista territorial d'Andorra la Vella". "Ara l'han anat a buscar militants, ningú de l'executiva."  "Públicament, no vaig donar suport ni a un ni a l'altre", ha ressaltat.

Ha negat de nou una fractura en la formació, però sí ha reconegut que "hi ha divergències després d'un procés recent i complicat . "El partit sempre ha tingut dos corrents, un més progressista i un de més conservador. Ha funcionat quan hem sabut trobar l'equilibri i això és el que hem de fer", ha afegit esperant que la situació torni a la calma.

Gallardo, que va anunciar que deixaria la presidència del partit quan hi hagués candidat, es mantindrà en el càrrec a petició de Cabanes almenys fins a les pròximes eleccions generals. Ara, diu, "no podem estar mirant el retrovisor, hem de mirar endavant i hem d'ajudar el candidat per presentar un bon projecte electoral i, si és possible, reeditar la coalició."ç

Pallarés, que encara no s'hi havia pronunciat, ha respost i ha volgut deixar clar que "la lleialtat és una qüestió recíproca, no només d'un costat" i ha manifestat que en aquestes darreres setmanes s'han confós molts conceptes com "respecte amb obediència, suport amb silenci i confiança amb submissió".

"Si ell se sent traït, jo em sento molt decebuda perquè, després de 15 anys, la persona que tenim al capdavant diu tot el contrari al que hem estat defensant tant de temps. On és aquí la lleialtat?", ha argumentat.

Entrevista completa a Jordi Gallardo a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Sílvia Mestre - Redacció

Comparteix: