ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Jordi Gallardo renuncia a presentar-se com a cap de llista de Liberals a les pròximes eleccions

www.andorradifusio.ad

El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, ha anunciat aquest dilluns que renuncia a presentar-se com a cap de llista a les pròximes eleccions i que deixarà la política activa quan acabi la legislatura.

El partit havia iniciat el procés de primàries per triar el candidat i la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, també s'hi presentava. Que Pallarés hagi decidit presentar-se en el procés de primàries de Liberals d'Andorra ha precipitat l'adeu de Gallardo.

L'encara president de la formació, que ha comparegut en roda de premsa, ha dit que es retira de la cursa electoral "convençut que és el millor pel partit".  El polític ha dit que no volia una lluita amb algú del seu nucli dur que pogués fer pensar en una fractura.  Tot i no ser més específic sí ha reconegut que les coses s'haurien pogut fer d'una altra manera per evitar aquesta situació. 

Ha afegit que Pallarès està totalment legitimada, fins i tot més que ell, a presentar-se, però diu que quan es va convocar el procés de primàries pensava en una candidatura alternativa de persones menys properes. Respecte de si farà campanya per ella, ha dit que estarà "implicat com un militant més en mesura de la meva disponibilitat i possibilitats".

Un cop escollit qui encapçalarà la candidatura, es ratificarà en un congrés i Jordi Gallardo deixarà la presidència del partit. Un pas, diu, que no afectarà en res el funcionament del Govern on es mantindrà fins a final de legislatura si el cap de Govern ho considera. Tornarà al sector privat, però no descarta més endavant tornar a la política. "No és un adeu definitiu perquè en política això no es pot dir mai. Sí que tinc clar que no concorreré a cap llista en les pròximes eleccions", ha declarat.  Gallardo pren la decisió després de 8 anys en primera línia.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Aïda Pagès/ Pere Besolí 

Comparteix: