ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La jornada d'empresa d'Andorra Telecom posa el focus en els pròxims canvis tecnològics

www.andorradifusio.ad

Èxit de públic en la cinquena edició de la jornada d'empresa d'Andorra Telecom. Ha estat dedicada a la "internet de les coses" i les possibilitats que aportaran al sector empresarial les transformacions tecnològiques.

El terme "internet de les coses", creat fa 20 anys, és el present i el futur. Es refereix a la connexió digital a internet entre objectes quotidians, un electrodomèstic o un robot de fàbrica, que transmetran dades en temps real a les persones. Actualment, Andorra Telecom experimenta al centre d´Andorra la Vella i Escaldes-Engordany amb la xarxa LoRa, que facilita una major cobertura amb menys despesa.

És una eina bàsicament pensada per a les empreses, que entre altres possibilitats permet que diversos dispositius, connectats a una estació, siguin controlats des d'un servidor a través d´internet.

Carolina Castellanos, cap del projecte IoT (Internet Of Things) a Andorra Telecom explica que "si tenim un dispositiu que tingui una freqüència d'enviamet de dades de cada 5 o 10 minuts podem veure dispositius de bateries de sis mesos o un any, molt més del que tenim ara".

La Xarxa LoRa ajudaria a millorar la competetivitat de les empreses, a generar nous ingressos sense violar la privacitat dels clients.

La jornada d'Andorra Telecom també ha tingut les conferències de Javier Velilla, soci fundador de l'agència de marques Comuniza, i dos especialistes en transformació digital a la consultora KPMG; són el mànager d'estratègia digital, Alfredo Carrión García, i el director, Antonio Mosquera.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatge: Sergi Linares

Comparteix: