ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La jornada INNTEC posa èmfasi en els valors per afrontar la revolució tecnològica

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany ha acollit la tercera jornada Inntec, que ha centrat el debat en l'adaptació als nous avenços tecnològics. Les ponències han explicat que la revolució tecnològica suposarà una gran oportunitat per a les persones si es centren en els aspectes més relacionals i s'adopta un esperit més crític.

La jornada Inntec és una iniciativa organitzada per l'associació ACTinn, clúster de la innovació i Noves Tecnologies, vinculada a Actua i en la qual han participat ponents del Principat i de fora. Segons una de les ponents, la revolució tecnològica en què estem immersos necessita més valors humans i unes empreses més ètiques. "Ho hem de fer en clau humana i per poder-ho fer així, no n'hi ha prou amb tècnics, enginyers i científics, sinó que hem de ser capaços com a organitzacions humanes amb diversos perfils i  un esperit crític que ens fem les preguntes addients per fer desenvolupaments que estiguin al servei de la humanitat i no només d'uns pocs, que són els qui desenvolupen aquests avenços tecnològics", explica la presidenta d'Hispasat, Elena Pisonero.

També s'han presentat projectes innovadors com una app Freshnow, que vol donar informació als esquiadors i que té presència a Andorra. "Qui li dona valor afegit i li pot dir com són les coses a un esquiador és un altre esquiador", explica el president, Mariano Peláez, per justificar aquesta figura a peu de pistes que comparteix la informació.

Els ponents també han alertat del perill que representa per a les persones no adaptar-se als canvis tecnològics.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa / Albert Refart

Comparteix: