ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Josep Gironès rep el Fiter i Rossell de novel·la amb "Presidi major"

www.andorradifusio.ad

En la 37a edició de la Nit Literària, organitzada pel Cercle de les Arts i les Lletres,  s´han lliurat només cinc premis, els quatre retsants  han quedat deserts. Enguany hi havia moltes cares conegudes i és que molts ja havien guanyat altres premis del mateix certamen. És el cas de Josep Gironès, que 7 anys després torna per emportar-se el Fiter i Rossell amb una obra sobre la corrupció a la Terra Alta, "Presidi major".

El 2007 era el guanyador en la categoria de contes i narracions. Aquest dijous el tarragoní  Josep Gironès tornava a recollir un premi de la Nit Literària, el de major dotació. 15.000 euros per "Presidi major".L'autor explica que “és un llibre d'aventures que narra la història d'un perdedor amb aspiracions a cacic major, que és eixampat per la justícia i es fa un fart de tombar per diferents presidis fins que mor al presidi de Ceuta”.

Més coincidències. Rosa Pagès, que fa dos anys guanyava un accèssit en novel·la curta, ha tornat per emportar-se el Sant Carles Borromeu per un recull de contes que porta per títol "L'error". “Planteja de quina manera a vegades de forma atzarosa se't pot esgarrar la vida, o al contrari”, indica Pagès.

Pel que fa al Grandalla de poesia Crèdit Andorrà, repeteix per segon any consecutiu el barceloní Joan Asbert, per "Poesia en models". L'autor creu que “si un és capaç de copsar els accents interns va veient que tot va quadrant perquè la poesia ha de tenir una relació entre ella”.

Per últim, el lleidatà Josep Maria Sala-Valldaura ha guanyat el Sant Miquel d´Engolasters d´assaig literari per l´obra "La poesia catalana i el silenci. Tot dient el que calia". Un treball que, segons Sala-Valldaura,  analitza “fins a quin punt el silenci fa referència a la paraula poètica i s'aplica a diferents poetes catalans”.

En aquesta edició que s´ha celebrat a l´auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria s´havien presentat 43 originals, una xifra molt allunyada dels 115 de l´última. Amb tot es va coincidir que els jurats havien estat molt exigents. 

Informa: Rosa Alberch     Imatge: Meri Bellosta

Comparteix: