Joventut atorga 6.000 euros en premis per a joves artistes

Els premis Sergi Mas, XI mostra d’arts plàstiques pe

Els premis Sergi Mas, XI mostra d’arts plàstiques per a joves artistes 2024 ja té guardonats. El concurs, obert a joves artistes d’entre 14 i 30 anys amb modalitat de dibuix, pintura, fotografia, collage, escultura, gravat o videoart, ha donat a conèixer aquest dimecres els premiats d’enguany a través del Ministeri de Cultura Joventut i Esports.

 Entrant al detall, s’han atorgat un total de tres primers premis. Les perles, de l’artista Noemí Rodea, en la categoria A (14-17 anys), amb una dotació econòmica de 1.000 euros. Blue spring, de l’artista Paula Franco, en la categoria A, amb una dotació econòmica de 1.000 euros. I Nusos, de l’artista Alba Martí, en la categoria C (23-30 anys), amb una dotació econòmica de 1.000 euros.

El jurat ha decidit atorgar dos segons premis. Ansietat (L’última gota), de l’artista Ariadna Blanch, en la categoria B (18-22 anys), amb una dotació econòmica de 600 euros; I 2023, de l’artista Laia Muñoz, en la categoria B, amb una dotació econòmica de 600 euros.

Finalment, també s’ha decidit atorgar un tercer premi per a l’obra Lux aeterna, de l’artista Àlex Agüero, en la categoria A, amb una dotació econòmica de 300 euros. Així mateix, l’artista Paula Franco ha estat l’escollida per rebre la beca Sergi Mas per l’obra Blue spring i rebrà 1.500 euros per la matrícula d’inscripció en una escola d’art, un centre de formació d’art, o en un o diversos cursos relacionats amb alguna modalitat d’art. L’import de la beca també pot ser utilitzat per a l’adquisició de material artístic.

La exposició itinerant per diferents espais d’exposició del país s’inaugurarà al setembre a l’hotel Rosaleda, seu del Ministeri de Cultura, amb l’objectiu de donar visibilitat i promocionar els joves artistes.

Informa: Redacció

Comparteix:

Nou projecte per augmentar la importació d'energia des de França Medi Ambient i la policia investiguen un cas de maltractament animal