Jover defensa el BCE com a prestador de darrera instància tot i no descartar els bancs centrals dels països veïns

www.andorradifusio.ad

Jaume Bartumeu proposava dijous que el Banc de França esdevingui el prestador de darrera instància de la banca andorrana. El ministre de Finances, Eric Jover, planteja diverses opcions com la dels bancs centrals dels països veïns, tot i que diu que el Banc Central Europeu (BCE) seria el més natural. Jover defensa que hauria d'estar determinat abans de cloure les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Les negociacions per a obtenir un prestador d'última instància han d'anar de bracet de les que s'estan fent en el marc de l'acord d'associació. Eric Jover assegura que aquest prestador no és una de les exigències d'Europa, però que cal tenir-lo per assegurar la competitivitat del sector financer andorrà. "Andorra hi ha de treballar perquè és un element positiu, però en el marc de l'acord d'associació a nivell de tempos, encara que no hi estigui inclòs, sí que ha de ser una condició gairebé sine qua non perquè es pugui fer aquesta obertura pel que fa als serveis financers", ha declarat.

No ha marcat dates, però ha afegit que l'acord amb Europa preveu transitòries en funció dels sectors.

Quant a quin ha de ser aquest prestador, ha indicat que es treballa en diferents opcions, però que la del Banc Central Europeu és la que preval.

Sobre les negociacions a Europa, ha dit que la de les llibertats associades al moviment de capitals i als serveis financers serà la darrera en debatre's i que, de fet, encara no hi ha una posició clara per part de la Unió Europea. 

El Govern té clar, però, que es tracta d'un sector que representa un percentatge alt del PIB del país i que es mirarà de defensar al màxim i trobar la posició més còmode per a totes dues parts consultant també el sector. 

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

Arrenca el Festival de Pallasses a la capital Joan Anton Rechi omple la Maestranza i es prepara per estrenar a Venècia