ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Jover defensa l'educació en valors i l'esperit crític en la cloenda de la Universitat d'Estiu

www.andorradifusio.ad

Aquest dijous ha finalitzat la 35a Universitat d'Estiu, que enguany ha tingut com a eix central els valors. L'encarregat de clausurar-la ha estat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, que va defensar el binomi educació i valors.

Educar amb valors per formar ciutadans que enriqueixin la societat. Aquest és el missatge que el ministre Eric Jover ha volgut remarcar durant el discurs de cloenda de la 35a Universitat d´Estiu.

Una directriu que es segueix des del sistema educatiu andorrà, que per aconseguir-ho també potencia el treball cooperatiu. Jover argumenta que "formar ciutadans vol dir donar esperit crític i una sèrie de valors imprescindibles per tenir ciutadans més preparats que puguin aportar més a la seva societat".

Drets d'autor a les escoles

Pel que fa a la polèmica al voltant de la quota que la Societat de Drets d'Autor pretén cobrar als centres educatius, reafirma que, en el cas que s'hagi de pagar, en cap cas repercutirà en els estudiants. Les negociacions del ministeri amb l'entitat avancen bé i ho fan en dos eixos: "valoritzar la feina (de la Societat de Drets d'Autor) encara que sigui simbòlic a nivell econòmic i, d'altra banda, com ens poden ajudar a desenvolupar activitats pedagògiques".

El curs escolar 2018-2019 comença dilluns. D'entrada, doncs, el pagament no es farà efectiu aquest setembre. Segons va destacar al ministre, l'ambició de la Societat de Drets d'Autor no és recaptatòria, sinó d'ajudar per crear un programa pedagògic.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Rubén Calvo

Comparteix: