ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Jover espera llum verd abans de final d'any per iniciar el procés d'entrada a l'FMI

www.andorradifusio.ad

El Govern podria aprovar la declaració d'intencions per entrar al FMI abans que s'acabi el 2019. Aquesta és la voluntat del ministre de Finances. Ho ha explicat en una entrevista a RTVA, on també ha avançat que treballen amb diverses vies per poder accedir al prestador d'última instància.

El ministre de Finances espera tenir el llum verd del Govern a la declaració d'intencions formal per iniciar el procés d'entrada al Fons Monetari Internacional abans que acabi el 2019.

Així ho ha avançat en una entrevista a RTVA. Eric Jover ha explicat que aquest és el primer pas dels diversos que s'han de fer per entrar a formar part de l'FMI.

El pas següent és que el FMI creï un equip tècnic d'avaluació del país, perquè analitzi la situació financera i la qualitat de les dades estadístiques. En funció d'aquests paràmetres, plantejarà una proposta amb diversos condicionants, entre els quals la quota que s'hauria d'abonar.

Sobre la possibilitat que els bancs andorrans puguin accedir a un prestador d'última instància per obtenir liquiditat en cas de problema, ja sigui el BCE o un altre banc central d'un estat membre de la UE, el ministre Jover ha assenyalat que es treballa en les dues opcions i també "en una versió mixta en què un altre banc doni servei sota les directrius del BCE" . 

Tot i que encara hi ha feina per temps en aquesta qüestió, Eric Jover ha recordat la importància de la trobada que va mantenir l'excap de Govern Antoni Martí amb el president de la Comissió Europea, on es va fer palès l'interès de les dues parts per trobar-hi una solució, malgrat que no formi part de l'acord d'associació.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal-Arxiu RTVA

Comparteix: