ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Jover respon al PS que els grups parlamentaris es podran trobar amb Macron durant el dinar

www.andorradifusio.ad

El Govern recorda que els presidents dels grups parlamentaris estan convidats al dinar de divendres amb el Copríncep francès. Ho diu després que el PS hagi lamentat que no s'hi puguin reunir en el marc de la visita. També creu que portar l'avortament al pròxim Consell d'Europa, com pretenen els socialdemòcrates, no és el més adequat.

Sobre la petició del PS de reunir-se amb el copríncep francès, Emmanuel Macron, diu que seria difícil encabir-la en l'agenda per una qüestió de manca de temps. Recorda, però, que al dinar que es farà al migdia hi són convidats els presidents de tots els grups parlamentaris.

El ministre portaveu ha carregat contra els socialdemòcrates per voler portar la despenalització de l'avortament al Consell d'Europa a l'octubre en el qual hi haurà Macron. Eric Jover opina que hi ha altres vies més idònies per defensar el seu posicionament.

En relació a l'avortament Jover ha afegit que l'executiu treballa per tirar endavant la que va ser una de les propostes electorals estel·lars de Demócrates: el servei d'atenció integral a la dona, que hauria de fer l'acompanyament de les que es plantegen avortar. Assegura que aquesta tardor hi haurà moviments i que el compromís és que pugui entrar en funcionament en el primer tram de legislatura.

La posició del PS

Avortament, nacionalitat, matrimoni homosexual o habitatge. Formen part de l'informe que el PS va fer arribar el passat maig al Copríncep francès.

El partit lamenta que, si no es poden reunir amb ell divendres, Emmanuel Macron no tindrà una visió política completa d'Andorra. Per això han traslladat aquestes qüestions al proper Consell d'Europa, on Macron hi prendrà part. 

Informa: Gerard Gort
Imatge: Josep M. Garcia

Comparteix:

100.26.179.196