ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els joves del cos de Voluntaris per la Natura aprenen la tècnica de la pedra seca

www.andorradifusio.ad

Després dels arquitectes, tècnics de medi ambient i professionals relacionats amb el patrimoni, ara és el torn dels joves aprenents. Aquest dimarts el cos de Voluntaris per la Natura ha après la tècnica de la pedra seca i ha ajudat a refer un dels trams de muntanya més transitats de la parròquia.

De mica en mica la pedra seca va fent camí en diferents sectors de formació. Aquest dimarts ha estat el torn del Cos de Voluntaris per la Natura, emmarcat dins el programa d'ocupabilitat Focus 16/20.

Després d'assumir la part teòrica el Pol Suárez i l'Èrica Gandara han posat els coneixements en pràctica. Han hagut de retirar fang i arrels per col·locar les primeres pedres. Com explica el formador Roger Solé consisteix a fer un empedrat sense terra, que farà que l'aigua pugui circular per sota i entre les pedres per tenir un pas sec on abans era moll.

A partir d'ara els visitants que agafin el camí del circuit interpretatiu a partir del berenador del riu Pollós podran veure el resultat. A banda, el comú de la Massana té la intenció de restaurar diversos trams del parc natural del Comapedrosa utilitzant aquesta tècnica ancestral que permet arreglar terrenys deteriorats a partir d'un recurs tan natural com és la pedra, la força de l'home i poc més.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ricard Tenza
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: