ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els joves fan vaga per reclamar noves polítiques mediambientals

www.andorradifusio.ad

Prop de 200 joves han pres part, aquest divendres al matí, en la vaga d'estudiants organitzada pel moviment Fridays for Future Andorra. Coincidint amb el Dia mundial de l'aigua, han llegit un manifest i han reclamat als partits polítics fer de la defensa del medi ambient un pilar de la campanya electoral. 

Des d'aquest divendres, els joves andorrans ja són part del moviment mundial Fridays for Future.

Els estudiants s'han concentrat a la plaça del Consell General per mostrar la seva preocupació amb el futur del planeta i reclamar als partits polítics que facin polítiques enfocades en la defensa del medi ambient.

Aposten per un model d'Estat basat en la teoria del desenvolupament sostenible."Sempre que puguem fer alguna cosa pel futur, jo participo", diu l'alumna Sara Martín, alertant d'imatges habituals "d'óssos que s'estan morint". Júlia Garcia assegura que "veure la implicació dels joves els farà analitzar (als polítics) que és realment important". "Hi ha professors ens han animat a venir a la concentració". L'estudiant Octau Gasó denuncia "molta brutícia al carrer" i defensa "que també s'han de canviar aquestes petites coses".

Els joves han lliurat als partits polítics un conjunt de propostes encaminades a la defensa del medi ambient, com ara: garantir la qualitat de l'aigua a un preu adequat, fomentar l'ús d'energies renovables, aconseguir una atmosfera més respirable, un transport públic amb preus accessibles, penalitzar les actituds incíviques o garantir la protecció de l'entorn natural.

Ja tenen clara la primera acci: "Organitzar un dia sencer recollint deixalla i publicar el pes de deixalla que hem recollit per demostrar l'impacte que tenim, passar la informació al Govern i que obri els ulls sobre la realitat actual del país i el medi ambient", ha avançat el portaveu de Fridays for Future Andorra, Mateu Bracque.

Discursos reivindicatius, música i balls han amenitzat la jornada. Els impulsors de la iniciativa, un grup d'estudiants del Lycée, s'han mostrat satisfets amb la convocatòria de vaga, que ha aplegat estudiants de diversos centres educatius.

A partir d'ara s'uniran a les convocatòries que es facin arreu del món i ja pensen en altres projectes.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

3.80.160.29