ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Reportatge: El dia a dia de quatre joves amb autisme

www.andorradifusio.ad

El Pep, l'Anna, l'Álvaro i l'Alexandra són els usuaris del programa Joves en inclusió. Són quatre joves amb autisme que participen en aquesta prova pilot impulsada per la Fundació Privada Tutelar i per AUTEA per fomentar la seva autonomia. Fa sis mesos que funciona el centre i els resultats són positius.

Joves en inclusió va posar-se en marxa l'agost passat en un centre a Escaldes-Engordany. És una experiència pionera a Europa, amb atenció personalitzada per als usuaris. Dues psicòlogues especialitzades en autisme i dos auxiliars educatius tenen cura del Pep, l'Anna, l'Álvaro i l'Alexandra. Accions senzilles com estendre la roba, escombrar o anar a comprar amb la família poden convertir-se per a ells en una odissea.

Tenen entre 16 i 25 anys i a Joves en inclusió aprenen a guanyar habilitats i a preparar-se per ser a poc a poc més independents. S'estan al centre de les 9 a les 18h i també fan activitats a fora, com ara piscina o gimnàstica. Sis mesos després de l'estrena, l'evolució és positiva.

Vistos els resultats, AUTEA treballa perquè la prova pilot tingui continuïtat i fins i tot s'ampliï a més usuaris.

El primer pas està fet. El Pep, l'Anna, l'Álvaro i l'Alexandra han obert el camí.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

34.238.190.122