József Kardos, Àxel Sanjosé, Nina Avrova i Dominic Keown guardonats als Premis Ramon Llull

www.andorradifusio.ad

L'Auditori Nacional ha acollit l'onzena Gala dels Premis Internacionals Ramon Llull. Els guardonats, persones i entitats, han rebut l'homenatge i el reconeixement per la seva tasca en la promoció de la llengua i la cultura catalana a l'estranger.

La música ha estat el fil conductor de la XI Gala dels Premis Internacionals Ramon Llull. József Kardos ha estat el guanyador del premi a la promoció internacional de la creació catalana. Ha donat visibilitat, al festival que organitza, a més de 80 companyies catalanes i en destaca sobretot, els missatges que expressen.

Àlex Sanjosé va rebre el premi a la millor traducció literària. La traducció a alemany de l'antologia de poemes de Joan Maragall, que per a ell va ser tot un repte: "Vaig trigar 5 o 6 anys en seleccionar els poemes, traduir-los i trobar la manera de transportar la poesia, el ritme".

I per la trajectòria en el món de la traducció, Nina Avrova va rebre el premi per difondre la literatura catalana a Rússia. Una de les traduccions que més li han marcat ha estat la dels contes de Mercè Rodoreda, "una autora que a Rússia no ha tingut sort, per això jo volia fer un treball que quedés bonic".

Finalment, a Dominic Keown se li va atorgar el premi de catalanística i a la diversitat cultural per la seva tasca com a professor. Diu que la seva intenció "era donar una visió global dels països catalans, per això m'he interessat més per la literatura i el cinema valencians".

Quatre premis per homenatjar a persones que treballen per la promoció de la llengua catalana arreu del món.

Informa: Neus Vila

Imatges: Fernando Montero

 

Comparteix:

Standard & Poor's manté la qualificació positiva d'Andorra Rebenten l'aparador d'una botiga del centre per endur-se dispositius electrònics